У столиці ухвалили рекомендації на Вербну неділю і Великдень

Столична влада ухвалила особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування

Вербної неділі та Великодня.


Про це лідер "Удару", мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Щоб упередити сплеск вірусу, столична влада рекомендує керівникам церков та релігійних організацій проводити богослужіння в онлайн-режимі. Якщо ж прихожани підуть до церкви, необхідно дотримуватися суворих правил та обмежень, наголосив Кличко.

"По перше: храми мають забезпечити дезінфекцію та провітрювання приміщень. По-друге: обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 квадратних метрів приміщення. По-третє: забезпечити температурний скринінг тих, хто  братиме участь у богослужіннях. І, звичайно, масковий режим ніхто не скасовував", - пояснив лідер "Удару".

Він закликав киян не "розслаблятись", дотримуватись правил і берегти своє здоров’я.

"Великодні свята, тривалі вихідні - дуже ризикований момент для епідеміологічної ситуації. Люди збираються йти в церкви, святкувати компаніями, відвідувати публічні місця. І дуже важливо, щоб наслідком радості від свята не стала біда від хвороби. Щоб у середині травня ми знову не отримали різкого сплеску захворюваності. Я закликаю всіх бути свідомими і не ставитися легковажно до рекомендацій фахівців. Не ігнорувати загрозу, яка не минула", - підсумував Кличко.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися