Зміни у ПДР: що потрібно робити водіям з 1 травня

Водіям нагадали про штрафи за порушення правил дорожнього руху

Сьогодні вступили в дію зміни до правил дорожнього руху - скасували сезонність використання ближнього світла фар чи денних ходових вогнів. З 1 травня водії повинні вмикати їх за межами населених пунктів цілий рік. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на  постанову Кабміну №1105 від 20 жовтня 2023 року.

Нагадаємо, що до 1 травня 2024 року це правило діяло лише в осінньо-зимовий період – від 1 жовтня до 1 травня. Водіям варто пам'ятати, що в умовах погіршення видимості дозволяється вмикати дальнє світло фар. 

За порушення вказаного правила покарання лишається незмінним - штраф від 425 до 510 гривень. 

Така новація пояснюється тим, що за даними Європейського дослідницького інституту з безпеки дорожнього руху, використання денних ходових вогнів може зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод у світлу частину доби на 10-15%.

Нагадаємо, що на вулицях Києва посилили перевірки. Основною метою проведення заходів є перевірка та посилення контрдиверсійного захисту важливих державних об’єктів та місць масового перебування людей. Також містян попередили, що силовики можуть перевірять документи, а також оглядати території та окремих будівель і приміщень - помешкання, офіси, місця загального користування багатоквартирних житлових будинків, закладів сфери громадського обслуговування. 

На яких локаціях проводять перевірки, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у передмісті Києва евакуювали мешканців багатоповерхового будинку. Загалом евакуювали майже 100 осіб. Що сталося, детальніше читайте тут


Читайте также