У Київській області прогнозують небезпечні явища: до чого готуватися

На Київщину йде похолодання, очікуються навіть заморозки

Погода приносить неприємні сюрпризи. Уже в розпалі травень, однак погода різко змінюється і синоптики поки не прогнозують потепління. В Українському гідрометеорологічному центрі оголосили попередження про небезпечні метеорологічні явища в Київській області, повідомляє портал "Коментарі".

“Вночі 8, 9 та 10 травня на поверхні ґрунту заморозки 0-5°. Оголошено I рівень небезпечності, жовтий”, - йдеться у повідомленні Укргідрометцентру. 

Синоптики пояснили, що сьогодні й завтра через територію Київської області проходить атмосферний фронт з північного заходу, який зумовить короткочасні дощі та окремі грози.

“А з середи вже впливатиме антициклон, який надійде з півночі та забезпечить прояснення та погоду без опадів. Проте температурні показники відчутно знизяться, а в нічні години 8,9 та 10 числа по області навіть очікуємо заморозки на поверхні ґрунту”, - йдеться у повідомленні.

picture

Синоптики радять не забувати завтра парасольки та бадьорий настрій, а у другій половині тижня - тепліше вдягатися.

Нагадаємо, що у Києві та області вирує негода. Про небезпечні явища попередили у понеділок синоптики: “Попередження про небезпечні метеорологічні явища по місту Києву та Київській області. У найближчі 2 години зі збереженням до кінця доби 6 травня грози. Оголошено І рівень небезпечності”.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про зміни, які відбулися у Київському зоопарку - там облаштували новий авіарій. У зоопарку прихистили двадцять папуг, врятованих під час повномасштабної війни. Детальніше про нове житло пернатих, читайте за посиланням.


Джерело: https://t.me/uhmc2022/2457


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися