Ситуація в енергосистемі складна: сьогодні можливі аварійні відключення світла

Коли побутовим споживачам можуть відключати світло

В енергосистемі України зберігається складна ситуація - фіксується значний дефіцит. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національної енергетичної компанії “Укренерго”.

В компанії пояснили поточну ситуацію наступним чином: 

  • дефіцит значний протягом майже всієї доби,

  • з 18:00 до 24:00 споживання промисловості буде обмежуватись,

  • при зростанні споживання можливі аварійні відключення.

“В енергосистемі протягом майже всієї доби, за винятком денних годин, наявний значний дефіцит електроенергії. Причина - масштабні пошкодження українських електростанцій, через які вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атаки”, - пояснили в “Укренерго”. 

Також повідомляється, що вдень обсяг дефіциту електроенергії вдається зменшувати завдяки активній роботі електростанцій на ВДЕ. В інші години брак електроенергії є значним. 

“Для уникнення відключень побутових споживачів диспетчерський центр застосовує всі можливі заходи подолання дефіциту: імпорт та аварійну допомогу з країн Європи, обмеження споживання промислових споживачів”, - пояснили в “Укренерго”. При цьому попередили, що 9 травня ввечері, з 18:00 до 24:00, будуть діяти графіки обмеження потужності для промислових споживачів. “Але, якщо споживання продовжить зростати, можливе застосування аварійних відключень, яке торкнеться й побутових споживачів”, - зазначили в компанії. Також пояснили, що обмеження споживання – це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми після вже п’ятої в цьому році прицільної ракетної атаки ворога по електростанціях.

Споживачам також нагадали про необхідність ощадливо споживати електроенергію, особливо з 18:00 до 24:00. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві перевірили якість надання ЖКП. Ознайомитися з результатами моніторингу, можна за посиланням.


Читайте также