Екстрено відключають світло у Києві та області: причини

Чому у Києві та області відключають світло

У деяких районах Києва та Київської області запровадили аварійні відключення світла. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію НАК “Укренерго”. 

“Сьогодні, 14 травня, з 21:00 до 24:00 Укренерго вимушене запровадити контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується”, - пояснили у компанії.

Обмеження запровадили через значний дефіцит електроенергії в системі внаслідок російських обстрілів та зростання споживання через похолодання.  

“Завтра, 15 травня, для промислових споживачів графіки обмеження потужності будуть діяти протягом всієї доби – з 00:00 до 24:00”, - уточнили в “Укренерго”.

pictureУ Київській міській військовій адміністрації підтвердили запровадження аварійних відключень світла у столиці. 

У звʼязку з масштабними руйнуваннями енергооб'єктів внаслідок ворожих ударів та збільшенням споживання (через прохолодну погоду) в Києві вводяться графіки аварійних відключень, в тому числі й для населення. Обсяги відключень незначні, близько 10% споживачів. 

“Відключення будуть задіяні орієнтовно до 23-00 цієї доби. Для промислових споживачів так само є обмеження”, - йдеться у повідомленні.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко також повідомив про екстрені відключення світла в області.

“Світло вимикатимуть без попередження – графіки не діють. Енергетики роблять неможливе, щоб стабілізувати ситуацію. Але і кожен з нас має підтримати країну. Тому просимо всіх споживачів скоротити споживання електроенергії”, - зазначив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що завтра на Київщині анонсували обмеження електропостачання


Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2833


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися