Що відбувається з електропостачанням у Києві та області

Коли відновлять постачання електроенергії

У Києві, Київській області та деяких інших регіонах України у середу вранці припинили електропостачання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДТЕК. 

“Екстрені відключення: Київ, Київська область, Одещина, Дніпропетровщина, Донеччина.На жаль, важка ситуація в енергосистемі триває. Тому за вказівкою Укренерго, застосовуються екстрені відключення. Енергетики по всій країні роблять все можливе, щоб стабілізувати ситуацію”, - пояснили в компанії. 

Також попросили українців ощадливо споживати електроенергію. 

У “Укренерго” пояснили, що з 6:40 до 09:00 диспетчерський центр застосував  контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України. 

“Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується. Причина – збільшення дефіциту електроенергії внаслідок зростання споживання через похолодання на тлі наслідків російських обстрілів. Також сьогодні з 00:00 до 24:00  для  промислових споживачів будуть діяти графіки обмеження потужності”, - йдеться у повідомленні.

У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що ситуація в енергосистемі залишається складною. Зберігається значний дефіцит електроенергії. Тому за розпорядженням Укренерго вже зранку введені графіки аварійних відключень для населення.

“Енергетики докладуть максимум зусиль для відновлення стабільної роботи енергосистеми. Але ми всі - і мешканці Києва, і бізнес та промисловість маємо допомагати своєю економією!”, - наголосили в КМВА. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, де у Київській області сьогодні відключатимуть світло.


Джерело: https://t.me/dtek_ua/1486


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися