Ціни у Києві: як змінилася вартість товарів та послуг

Які продукти у Києві подешевшали найбільше

Споживчі ціни у квітні 2024 року у Києві залишилися на рівні березня поточного року (у цілому по Україні –  зросли на 0,2 %), з початку року – зросли на 2,6 % (у цілому по Україні – на 1,4 %). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління статистики у м. Києві. 

На споживчому ринку столиці у квітні ціни на харчові продукти та безалкогольні напої знизилися на 0,9%. Найбільше подешевшали яйця - ціна знизилася на 20,1%. На 6,3–0,6 % знизилися ціни на макаронні вироби, овочі, м’ясо та м’ясопродукти, сир і м’який сир (творог), рибу та продукти з риби, цукор.

При цьому ціни на молоко, масло, фрукти, хліб, безалкогольні напої, соняшникову олію  зросли на 5,0–0,2%.

“Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,3%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,5%. Одяг і взуття подешевшали на 1,3%, за рахунок здешевлення одягу на 2,9%. Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 2,8% відбулося в першу чергу за рахунок подорожчання медичних послуг на 4,9%  та фармацевтичної продукції – на 4,2%. Ціни на транспорт зросли на 1,8% в основному через подорожчання велосипедів на 7,2%”, - йдеться у звіті Головного управління статистики.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області зафіксовано випадок зараження ботулізмом. Чоловік вживав в’ялену рибу домашнього приготування. Чим небезпечна хвороба, можна дізнатися за посиланням

Також у Києві та області станом на 10 травня зареєстровано 5 випадків захворювання на вірусний гепатит А. Спалах хвороби зафіксовано серед співробітників та членів їх родин одного з закладів торгівлі столиці. Детальніше про ситуацію - тут




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися