У Києві виникла кризова ситуація: що сталося

Як у Києві будуть розв'язувати проблеми водопровідного та каналізаційного господарства

Київрада вирішила припинити дію договору на володіння та користування майном територіальної громади Києва, яке було передано ПрАТ “АК “Київводоканал”. Відповідне рішення підтримали 74 депутати. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської ради.

Таке рішення має на меті сприянню подоланню кризу та виконанню нагальних заходів для стабілізації роботи господарства. Майно передадуть новоствореному комунальному підприємству.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв пояснив, що це необхідний крок, зумовлений низкою критичних факторів, які сьогодні виявлені в роботі підприємства. “Зокрема, негативна тенденція до збільшення кількості аварій, відсутність достатніх інвестицій у модернізацію, невиконання інвестиційної програми на необхідному рівні та інші критично важливі для міста інфраструктурні проєкти, які не виконуються. І місто вважає своїм обов’язком не допустити подальшої ескалації, яка б торкнулась безпосередньо киян як споживачів послуг”, - зазначив він. 

За словами чиновника, було напрацьовано антикризовий план та виконано перші підготовчі роботи для функціонування нового комунального підприємства.

За його словами, досвід країн Європи свідчить про тенденцію до повернення господарських активів міст в управління муніципальних компаній.

“Місто як власник повинне стабілізувати роботу систем водопостачання та водовідведення, вжити антикризових заходів і не допустити збоїв у роботі, а в перспективі – забезпечити проєкти модернізації обʼєктів як елементів життєзабезпечення міста”, – пояснив Петро Пантелеєв.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області наступного тижня відключать газ.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися