Ажіотаж в Україні: громадянам пояснили, що потрібно робити

Як отримати довідку про наявність чи відсутність судимості

У Міністерстві внутрішніх справ України звернулися до громадян з роз'ясненням, повідомляє портал “Коментарі”. 

“Інформація щодо довідки про несудимість. Наголошуємо, що довідка (витяг) про відсутність чи наявність судимості не вимагається для взяття на військовий облік чи оновлення військово-облікових документів”, - наголосили у міністерстві.

Також у МВС пояснили, що через поширення неточної інформації у соцмережах сервіси МВС наразі перевантажені запитами від громадян. Відповідно час обробки заявок збільшується. 

“Просимо з розумінням поставитися до можливих затримок у видачі довідок. Вкотре наголошуємо на важливості використання інформації лише з офіційних джерел”, - звернулися з проханням до громадян. 

Нагадаємо, що в Україні триває мобілізація - перевіряють усіх чоловіків. Представники ТЦК зупинили на Хрещатику українського співака Дмитра Монатіка. Чим закінчилося спілкування, читайте за посиланням

Також непоодинокі випадки переправлення чоловіків мобілізаційного віку за кордон. Днями оперативники міграційної поліції Київщини викрили групу осіб, які незаконно переправляли через державний кордон та перешкоджали мобілізації осіб мобілізаційного віку.

Троє фігурантів здійснювали незаконне переправлення громадян віком від 18 до 60 років через державний кордон України до країн Європейського Союзу. Крім того, учасники групи виготовляли фіктивні консульські посвідчення для громадян призовного віку, які хотіли уникнути мобілізації.

Детальніше про справу можна дізнатися за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрій

20 травня 2024, 14:14

В Дії можна легко замовити довідку, про те що ви не знаходитсь в розшуку tacticalgear.ua/catalog/tools

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися