На Київщині ухвалили рішення щодо освітлення: що зміниться

Бізнес у Київській області просять економити електроенергію

У Київській області вирішили зменшити вуличне освітлення у вечірній та нічний час. Відповідне рішення ухвалили на засіданні штабу Ради оборони області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію голови Київської ОДА Руслана Кравченка.

“Ситуація з електроенергією досі залишається вкрай складною. Тому маємо використовувати всі засоби, які допоможуть економити. Маємо накопичити додатковий ресурс, щоб мінімізувати всі незручності. Рішення довели до всіх громад області. З проханням максимально контролювати його виконання”, - пояснив очільник ОДА.

Також звернули увагу на дії бізнесу - у Київській ОДА звернулися до органів місцевого самоврядування з проханням активніше працювати з бізнесом щодо необхідності ощадливого використання зовнішнього освітлення. 

Руслан Кравченко висловив переконання, що рекламні вивіски, підсвітки фасадів біля кафе та магазинів, освітлення торгових залів – це все потрібно звести до мінімуму. “Не може бути ситуації, коли просимо економити побутових споживачів, в цей час інші не обмежують використання електроенергії. Допомога енергетикам – спільна відповідальність”, - наголосив голова КОДА.

Нагадаємо, що за інформацією НЕК “Укренерго” у вівторок, 21 травня, з 00:00 та впродовж доби у Київській області для промислових та побутових споживачів будуть діяти графіки погодинних відключень. 

Нагадаємо, рішення про зменшення інтенсивності вуличного освітлення ухвалили у Києві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області світло відключатимуть на 12 годин та більше. Ознайомитися з графіками та адресами можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися