У Києві відмовляють у безплатному харчуванні: куди скаржитися

Куди скаржитися у випадку порушення права дитини на соціальний захист

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець розповів про ситуацію, яка сталася у столиці та надав поради, що робити у випадку порушення права дитини на соціальний захист, повідомляю портал “Коментарі”.  

“До нас звернулася жінка, оскільки її онукові відмовили в пільговому харчуванні в одному з дошкільних закладів столиці. Заявниця зауважила, що батько дитини — військовослужбовець, який вважається зниклим безвісти. Отже, було порушене право дитини на соціальний захист”, - розповів він.

Він зазначив, що за його реагування, як Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, право дитини на пільгове харчування поновили.

Також Дмитро Лубінець нагадав, що в разі порушення прав, можна звернутися до інституції Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини: 

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;

  • на електронну пошту: [email protected]

  • за номерами телефонів: 0 800 501 720;  044 299 74 08

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що фабрика-кухня розпочала свою роботу ще в одному закладі освіти Бучанської громади. “Відтепер смачне і якісне харчування отримуватимуть учні Здвижівської гімназії №14. На Фабриці-кухні впроваджені інноваційні технології приготування страв та діє суворий контроль якості”, - йдеться у повідомленні Бучанської міської ради.

Також у міськраді показали меню дня: гороховий суп, гречаники із курячого філе, а також салат з буряка та чорносливу зі сметаною. 

Дізнатися детальніше, чим годують школярів у Київській області можна за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися