Стали відомі графіки відключення світла у Києві та області на сьогодні

Коли сьогодні відключатимуть світло у Києві та області

В Україні продовжують застосовувати обмеження електропостачання для регулювання ситуації в енергосистемі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію НЕК “Укренерго”.

“22 травня графіки погодинних відключень будуть діяти для промислових та побутових споживачів по всій території України з 00:00 до 07:00 та з 18:00 до 24:00 доби. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується”, - пояснили в “Укренерго”.

Також у компанії зазначили, що з 07:00 до 18:00 застосування обмежень не прогнозується.

Споживачів попередили, що обмеження електропостачання можуть застосувати у випадку перевищення визначених обсягів лімітів споживання. Відповідні ліміти диспетчерський центр доводить до кожного обленерго щовечора. 

У компанії нагадали, що графіки відключення світла застосовують через масштабні пошкодження та руйнування, спричинені ворожими обстрілами. “З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак”, - уточнили в “Укренерго”. 

У ДТЕК повідомили, що на 22 травня, за вказівкою “Укренерго”, виділених лімітів вистачить на те, щоб забезпечити світлом в середньому 73% від потреб столиці. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області вирішили зменшити вуличне освітлення у вечірній та нічний час. Відповідне рішення ухвалили на засіданні штабу Ради оборони області.

Які рекомендації надали бізнесу, читайте за посиланням.


Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2858


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися