У Києві економлять електроенергію по-особливому: подробиці

Як працюють ліхтарі у Києві

У зв'язку зі складною ситуацією з електропостачанням в Україні впроваджують заходи, які дозволяють зменшити використання електроенергії. У Києві задля економії вирішили знизити інтенсивність вуличного освітлення. Як працює система, розповіли у Київській міській державній адміністрації, повідомляє портал "Коментарі".

Режимі посиленої економії в столиці був запроваджений 17 травня. У КП “Київміськсвітло” пояснили, що газорозрядні лампи (ртутні та натрієві) і світлодіодні світильники працюють за особливим графіком з урахуванням часу доби.

“Графік роботи ліхтарів залежить від світлового дня, тобто від часу заходу й сходу сонця, та спрямований на якомога раціональніше використання освітлення”, - йдеться у повідомленні.

Включають газорозрядні лампи за графіком з урахуванням наступного режиму: 

  • режим рівня освітленості 100% – із моменту увімкнення ліхтарів до 23:00;

  • режим рівня освітленості 50% – із 23:00 до часу вимкнення.

Включення світлодіодних світильників відбуватиметься за графіком із таким режимом: 

  • 30% освітленості – під час включення;

  • 50% освітленості – через 30 хв після включення;

  • 30% освітленості – з 22:00 до 24:00;

  • 20% освітленості – з 00:00 до часу вимкнення.

На компідприємстві розповіли про заходи, які почали впроваджувати в столиці ще до повномасштабного російського вторгнення, і які зараз допомагають заощаджувати електроенергію. У Києві з 2017 року замінили на економніші майже 40% світильників - це майже 60 тисяч одиниць.

“Враховуючи гостру потребу економії, ця робота не припиняється і цьогоріч. Так, до кінця 2024 року міські служби замінять ще 12 тисяч одиниць світильників на світлодіодні”, - повідомили на компідприємстві.

Також звернулися до містян з проханням повідомляти у разі виявлення працюючих ліхтарів у світлий час доби за телефоном: 095-420-24-10.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, коли сьогодні вимикатимуть світло у Києві та області




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися