Стало відомо, як обмежують електропостачання у Києві та області сьогодні

Які ліміти визначити для Києва на 23 травня

У четвер, 23 травня, протягом усієї доби будуть діяти погодинні графіки відключення світла. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію НЕК “Укренерго”. 

“Графіки погодинних відключень будуть діяти для промислових та побутових споживачів по всій території України з 00:00 до 24:00. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується”, - повідомили у компанії.

Впроваджують обмеження через прогнозовану щільну хмарність у більшості регіонів України, у зв'язку з чим сонячні електростанції будуть змушені знизити виробництво електроенергії. Відповідно, в енергосистемі збільшиться обсяг дефіциту. 

“Відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які диспетчерський центр щовечора доводить до кожного обленерго”, - уточнили в компанії.

В ДТЕК зазначили, що виділених "Укренерго" лімітів вистачить на те, щоб забезпечити світлом в середньому 75% від потреб столиці. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у зв'язку зі складною ситуацією з електропостачанням в Україні впроваджують заходи, які дозволяють зменшити використання електроенергії. У Києві задля економії вирішили знизити інтенсивність вуличного освітлення. Як регулюють вуличне освітлення читайте за посиланням

Нагадаємо, в “Укренерго” спрогнозували, що обмеження електропостачання споживачів, які розпочалися з 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня.

До чого готуватися детальніше читайте за посиланням.


Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2864


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися