Мешканців Києва попередили про потенційно небезпечні продукти

Де безпечно купувати продукти

У Київській області зареєстрували випадки зараження ботулізмом. Причиною стало вживання риби. У Печерській райдержадміністрації в місті Києві з посиланням на інформацію Держпродспоживслужби розповіли про обов'язкові норми продажу риби, інформує портал "Коментарі".

У службі наголосили, що гарантія безпечності харчових продуктів досягається сумлінним виконанням норм чинного законодавства. Також нагадали вимоги до продукції - кожна партія живої риби має надходити у точки продажу з супровідними документами. 

За даними Держпродспоживслужби законними місцями для торгівлі живою рибою є:

  • магазини, супермаркети тощо де за безпечність харчових продуктів відповідає адміністрація закладу;

  • ринок або торговельний майданчик, де є державна лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи яка здійснює обов’язковий державний ветеринарно-санітарний контроль за якістю та безпечністю продукції, що реалізується;

  • ярмарки, дозволи на проведення яких надають органи місцевого самоврядування та мають забезпечувати дотримання вимог законів України.

“Реалізуючи живу рибу, оператори ринку повинні бути забезпечені повним комплектом санітарного одягу. Кожен працівник повинен мати особисту медичну книжку встановленого зразка з відміткою про проходження медичного огляду не рідше одного разу на рік”, - йдеться у повідомленні.

Також заборонено продавати живу та охолоджену рибу з ознаками паразитологічних захворювань, з каламутним слизом, кислуватим запахом, тьмяною лускою, каламутними запалими очима.

Тож, щоб не наражати себе на небезпеку, не варто купувати рибу, свіжість якої сумнівна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та області станом на 10 травня зареєстровано 5 випадків захворювання на вірусний гепатит А.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися