У Київській області поширюється небезпечне захворювання

Які небезпечні продукти вживав хворий

У травні 2024 року зареєстрували другий випадок ботулізму в Броварському районі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Броварська районна філія ДУ "Київський обласний ЦКПХ МОЗ".

Випадок захворювання виявили в Броварському районі - він повʼязаний із вживанням зараженої ботулотоксином в’яленої риби (таранки), придбаної через інтернет. Станом на 17 травня хворий знаходився в реанімаційному відділенні у важкому стані.

У держустанові наголосили, що протягом минулого місяця в Україні зафіксовано  вже 12 випадків з підозрою на ботулізм.

Ботулізм — це важке харчове отруєння, яке може закінчитися смертельно. Викликає захворювання – токсин, який продукується бактерією Clostridium botulinum в м’ясних, рибних, грибних чи овочевих консервах, виготовлених в домашніх умовах, в’яленому м’ясі чи рибі, у будь-яких виробах з м’яса (ковбаси, шинки) тощо, домашнього приготування. 

Щоб запобігти захворюванню, спеціалісти радять категорично відмовитися від вживання в’яленої риби, консервованих домашніх м’ясних консервів та грибів. “Пакування у вакуум риби чи копченого м’яса не гарантує їхньої безпеки. Їжте тільки сертифіковану продукцію, виготовлену згідно із санітарними вимогами. Пам’ятайте: хворобі легше запобігти, ніж лікувати. У разі підозри ботулізму – негайно звертайтеся до лікаря!”, - наголосили в держустанові.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 14 травня у Броварському районі Київської області зафіксовано випадок зараження ботулізмом. Чоловік вживав в’ялену рибу домашнього приготування.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


123456

22 травня 2024, 09:01

Главное заголовок написать как можно более страшный.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися