У громадах на Київщині забороняють відпочивати на воді: причини

У яких громадах заборонили відпочивати на воді

Перелік громад, де заборонили цього року відпочивати на воді, збільшується. Раніше про відповідну заборону повідомили у Томашівській громаді. Ще у декількох громадах ухвалили відповідні рішення, повідомляє портал "Коментарі".

Так, у Бориспільській міській раді зазначили, що відповідно до протоколу № 5 Бориспільської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21.05.2024 у Бориспільській міській територіальній громаді діє заборона на купання на водних об’єктах для запобігання нещасним випадкам.

“Рішення заборонити купання на водних об’єктах громади, а також в’їзду чи під’їзду до них, було прийнято через небезпеку від вибухонебезпечних предметів, у зв’язку з постійною загрозою ракетних обстрілів та з метою забезпечення безпеки жителів громади”, - йдеться у повідомленні.

Також у міській раді наголосили, що у межах громади місця масового відпочинку людей на воді відсутні, тому купання у будь-якій водоймі може бути небезпечним.

У Баришівській селищній раді повідомили про проведення підготовки до літнього періоду та зазначили, що у громаді немає місць масового відпочинку людей на водних об’єктах. 

У селищній раді зазначили, що відповідно до завдань передбачених протоколом засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13 березня 2024 року № 1 “Про стан підготовки місць відпочинку на водних об’єктах України до прийняття відпочиваючих у Броварському районі Київської області” проводяться цільові перевірки стану готовності місць масового відпочинку населення на водних обʼєктах до купального сезону.

Також наголошується, що протягом купального сезону 2024 року на території Баришівської селищної територіальної громади заборонено відвідувати місця масового відпочинку на водних об’єктах. 

“До мешканців громади звертаємось з проханням не нехтувати забороною, а також берегти себе та своїх близьких. Нагадаємо, що в Баришівській громаді відсутні місця масового відпочинку людей на водних об’єктах”, - йдеться у повідомленні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що не планують відкривати купальний сезон у Києві.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися