Раптове вимкнення світла: як підготуватися та що робити у випадку зупинки ліфта

Мешканцям Київщини надали поради для підготовки до раптової зупинки ліфта через знеструмлення

Внаслідок застосування аварійних та стабілізаційних відключень світла через російські обстріли енергооб'єктів значно збільшився ризик опинитися заблокованим у ліфті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Ірпінської міської ради. 

Останніми днями, як зазначається у повідомленні міськради, на гарячу лінію КП “Муніципальна варта” Ірпінської міської ради неодноразово зверталися громадяни, які застрягли у знеструмленому ліфті.

“Зверніть увагу! Зазвичай у ліфтових кабінах або ж у під’їзді є оголошення із номером телефону гарячої лінії компанії, яка обслуговує ліфт, – сфотографуйте його заздалегідь або запишіть”, - порадили у міській раді.

У випадку відсутності вказаної інформації, мешканцям будинку порадили вимагати у керуючої компанії, ОСББ чи ЖЕКу, що обслуговує будинок, розмістити контактні телефони аварійно-ліфтової служби, за якими громадяни можуть сповістити її про зупинку ліфтової кабіни.

Також радять підготувати та залишити в ліфті пакунки чи набори безпеки для тих, хто опинився у ліфті під час знеструмлення. Зазвичай до таких наборів входить запас їжі, яка не псується протягом тривалого часу, вода та пакети для сміття. Набір можна розширити, додавши розкладний стілець, ліхтарик, сухі та вологі серветки і навіть памперсами для дорослих.

“Якщо ви застрягли у ліфті, або почули що застрягли інші люди – можете звертатися і на цілодобову “гарячу лінію” Муніципальної варти Ірпінської міської ради: (073) 070-05-57; (068) 379-92-27; (045 97) 60-400 (також за вказаними мобільними телефонами доступні месенджери Viber, Telegram, WhatsApp, Signal). Лінія працює для Ірпеня, Михайлівки-Рубежівки, Забуччя, Козинців та Діброви”, - йдеться у повідомленні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області запроваджують обмеження через посилення ворожих обстрілів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися