На Київщині впроваджують обмеження через посилення ворожих обстрілів

Обмеження діятимуть до 1 жовтня 2024 року

У Гостомельській селищній військовій адміністрації повідомили про введення обмежень через посилення ворожих обстрілів. Йдеться про впровадження світломаскування,  повідомляє портал "Коментарі".

“Під час засідання постійної комісії Гостомельської селищної військової адміністрації з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було вирішено та затверджено ввести режим світломаскування на території Гостомельської громади у період з 24.05.2024 до 01.10.2024”, - йдеться у повідомленні селищної адміністрації.

Мешканців громади попередили, що режим світломаскування вулиць діятиме з 21:00 до 24:00 щоденно.

Таке рішення ухвалили у зв'язку з посиленням обстрілів обʼєктів критичної інфраструктури України, зокрема - об'єктів електроенергетики (електричних станцій, електричних підстанцій, електромереж, підключених до об'єднаної енергетичної системи України). 

Нагадаємо, що ворожі війська завдали значної шкоди енергетичній системі України. В НЕК “Укренерго” зазначили, що з 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак. Внаслідок ушкоджень, спричинених обстрілами, у всіх регіонах застосовують графіки обмеження електропостачання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Києві економлять електричну енергію шляхом зменшення інтенсивності вуличного освітлення. Режимі посиленої економії в столиці був запроваджений 17 травня. Детальніше про заходи, які запровадили в Києві, читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися