У річці на Київщині не рекомендують купатися через якість води

Вода у річці не відповідає встановленим показникам

У Київській області перевірили якість води у річці та виявили порушення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Фастівської міської ради. 

Перевірку якості води здійснили спеціалісти Фастівської районної філії ДУ “Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”. Вони провели  моніторингові лабораторні дослідження на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники води річки Унава в межах місць масового відпочинку населення (рекреаційні зони №1 та №2). 

“Встановлено, що вода р. Унава в межах обох рекреаційних зон за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками не відповідає вимогам стандарту для рекреаційного використання. Дослідження здійснювалися за мікробіологічними (індекс лактозо-позитивних мікроорганізмів) та санітарно-хімічними (біологічне споживання кисню) показниками”, - повідомили у міській раді.

Тож, за висновком експертів, вода в Унаві не може бути рекомендована для купання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що перелік громад, де заборонили цього року відпочивати на воді, збільшується. Про відповідну заборону повідомили у Томашівській громаді. Також у Бориспільській міській раді встановили заборону на відпочинок на воді. 

“Рішення заборонити купання на водних об’єктах громади, а також в’їзду чи під’їзду до них, було прийнято через небезпеку від вибухонебезпечних предметів, у зв’язку з постійною загрозою ракетних обстрілів та з метою забезпечення безпеки жителів громади”, - йдеться у повідомленні міської ради

У яких громадах ще не можна купатися у природних водоймах, читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися