Неправильне зберігання небезпечних відходів у Києві та області загрожувало спалахом інфекцій

Яке покарання загрожує правопорушникам

Національна поліція виявила порушення правил поводження з небезпечними медичними відходами. Вони зберігалися на складах у Києві, Київській та Вінницькій областях. Неправильне зберігання відходів могло спровокувати сплеск інфекцій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Нацполіції.

Епідемічно небезпечні відходи в неспеціалізованих, підпільних складських приміщеннях зберігало підприємство з ліцензією на право провадження господарської діяльності. 

Підозри у справі оголошено чотирьом особам, серед яких директор установи.

Було встановлено, що посадові особи ТОВ уклали із закладами охорони здоров’я угоди щодо збору, перевезення, зберігання, знешкодження та видалення небезпечних медичних відходів. “У порушення закону керівництво підприємства розмістило вказані відходи на підпільних складах та в інших місцях при зареєстрованому місці провадження діяльності у Житомирі”, - повідомили у поліції.

Також зазначається, що у справі було проведено 10 обшуків на виробничих потужностях, в офісах і складських приміщеннях, а також за місцями проживання правопорушників.

“За результатами судової інженерно-екологічної експертизи встановлено, що дії порушників могли призвести до виникнення та поширення інфекційних хвороб”, - наголосили у поліції.

Директору, двом співвласникам і менеджеру ТОВ слідчі оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України - порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Максимальне покарання, передбачене за вказане правопорушення, - до трьох років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині збільшується кількість звернень до лікарів




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися