На Київщині почастішали скарги та звернення до лікарів: що відбувається

Мешканцям надали рекомендації, як діяти у разі укусу собаки

У Гостомельській селищній військовій адміністрації звернулися до мешканців громади та розповіли про першу допомогу у разі нападу тварин, повідомляє портал "Коментарі".

“До уваги мешканців громади! За останній час зросла кількість звернень до амбулаторій КПН “Гостомельський центр первинної медико-санітарної допомоги” щодо вакцинації від сказу, після укусу собаки. Зауважимо, заклади первинної медико-санітарної допомоги - це амбулаторії, які не вакцинують від сказу”, - йдеться у повідомленні.

Також мешканцям громади розповіли, що робити у випадку укусу, подряпин, заслинень будь-якими тваринами:

  • ретельно промити рану струменем води з милом;

  • обробити краї рани 70 градусним спиртом або 5% настоянкою йоду;

  • накласти стерильну пов'язку.

Далі потрібно звернутися до травматологічного пункту або хірургічного кабінету (відділення) лікарні для проведення антирабічних щеплень.

Краї рани протягом трьох днів не висікають і не зашивають, за винятком ушкоджень, що потребують спеціальних хірургічних втручань за життєвими показаннями

- за потреби та показанням пацієнта госпіталізують і вакцинують в стаціонарних умовах. Профілактичні щеплення від сказу безоплатні для пацієнтів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білоцерківській громаді Київської області обговорили ситуацію з поширенням туберкульозу.

Експерти зазначили, що темпи поширення важкого захворювання зростають - з року в рік у громаді реєструється достатньо велика кількість випадків туберкульозу. Негативні тенденції спостерігаються від початку повномасштабних військових дій.

Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися