Стало відомо, яка вода подається у столичні бювети та квартири киян

Який склад води у бюветах Києва

У Києві з 1997 року почали подавати у бювети “живу” артезіанську воду. Вона подається до бюветів із глибини 90-337 м без обробки будь-якими хімічними реагентами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації.

У бювети столиці подається артезіанська вода з водоносного комплексу Сеноман-Келовейських відкладів (з глибини 90-193 м) і водоносного горизонту Середньо-Юрських відкладів (з глибини 256-337 м) західної частини Дніпровського артезіанського басейну.

Також в мережу Київського міського водопроводу кілька сотень свердловин подають артезіанську воду. Вона змішується з очищеною та хлорованою водою з Дніпра та Десни і подається у водопровідні крани киян. В загальному об’ємі водопровідної води м. Києва артезіанська вода становить 15-20%.

“Склад води різних бюветів міста Києва, які живляться з Сеноманського водоносного горизонту, стабільний в часі та не залежить від місця знаходження бювету. Для води цього водоносного горизонту характерним є домінуючий вплив іонів кальцію та гідрокарбонатів. Бювети, що живляться з Юрського водоносного горизонту, мають більш різноманітний склад. Проте, основним є збільшення іонів магнію, натрію та калію, а також хлоридів та сульфатів”, - повідомляють у районній у місті Києві державній адміністрації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у річці на Київщині не рекомендують купатися через якість води. Детальніше про результати перевірки показників води у річці читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися