У Київській області перевірили якість води: результати невтішні

Які порушення виявили під час перевірки якості води

У Київській області спеціалісти перевірили 36 підприємств централізованого водопостачання (115 об’єктів) та 99 нецентралізованих об’єктів водопостачання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби у Київській області.

“В ході проведених перевірок на 81 об’єктах виявлені порушення санітарного законодавства (58 централізованого водопостачання і 23 нецентралізованого). На території Київської області знаходиться 66 об’єктів водовідведення. За звітний період перевірено 4 об’єкти”, - розповіли у службі про результати перевірок, які проводили з 1 січня 2024 року до теперішнього часу.

На централізованих об’єктах водопостачання у ході перевірок відібрали 97 проб питної води (за санітарно-хімічними показниками – 38, мікробіологічним – 56, в тому числі вірусологічним – 16). Спеціалісти виявили 27 відхилень (по санітарно-хімічним показникам – 20, по мікробіологічним – 7).

У Головному управлінні наголосили, що відповідно до чинного законодавства органи виконавчої влади, місцевого самоврядування зобов’язані забезпечити жителів міст та інших населених пунктів питною водою, кількість та якість якої повинні відповідати вимогам санітарних норм та здійснювати контроль за якістю питної води, використанням та охороною джерел і систем питного водопостачання та водовідведення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві з 1997 року почали подавати у бювети “живу” артезіанську воду. Вона подається до бюветів із глибини 90-337 м без обробки будь-якими хімічними реагентами. Детальніше про якість води читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися