Прогноз синоптиків по Києву загрозливий: чи витримають дороги столиці

Попри постійні ремонти на вулицях Києва виникають підтоплення

В Україні триває “шквальний” період - прогнозуються грози, град, сильні пориви вітру. На вівторок, 4 червня, синоптики прогнозують в більшості областей України негоду, повідомляє портал "Коментарі".

За даними синоптикині Наталки Діденко, найближчими днями Україну накриють град, сильні дощі та грози. Хоча сьогодні в нашій країні буде спека (+26 – +33 градуси), більшість областей країни накриє серйозна негода. Також синоптики прогнозують шквали вітру 15-20 метрів за секунду.

У Києві 4 червня - короткочасні періодичні дощі, грози, при грозі можливий град та шквал. Температура повітря коливатиметься в столиці близько +25 градусів.

З 10 червня очікується похолодання: знизиться температура повітря в західних, північних та центральних областях, вдень буде +17.

Варто зазначити, що уже традиційно червень та липень для Києва - це час сильних підтоплень через зливи. Уникнути підтоплень не вдається попри проведення ремонтів на десятки мільйонів гривень.

Приміром, за даними КК “Київавтодор”, злива у червні 2023 року призвела до локальних підтоплень в Оболонському, Деснянському, Солом’янському, Святошинському і Шевченківському районах столиці. У “Київавтодорі” пояснюють, що основною причиною виникнення таких підтоплень є неспроможність системи дощової каналізації впоратися із миттєвою, великою кількістю опадів (залпових злив). 

Однак така ситуація трапляється щороку, як і значні видатки на ремонт столичних доріг. 

Приміром, минулого року було проведено декілька тендерів на ремонт доріг в Деснянському (13 985 031 гривня), Голосіївському (1 523 395 гривень), Печерському районах (1 468 790,67 гривні). І це тільки окремі тендери. Відповідна практика продовжується і цього року - чимало доріг спеціалісти уже ремонтують, а щодо ремонтів деяких проводять тендери. І вартість там висока -  приміром, вулицю у Києві відремонтують за понад 26 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що острів Оболонський не витримав випробування першими сильними дощами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися