У Києві перевірили продуктові ярмарки: виявили значні порушення

На столичних ярмарках відсутнє важливе обладнання

У різних районах Києва майже щодня проводять продуктові ярмарки, однак перевіривши умови продажу продуктів, інспектори виявили порушення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

У службі зазначили, що наприкінці 2024 року замість ветеринарно-санітарних правил для ринків набудуть чинності "Гігієнічні вимоги до агропродовольчих ринків". Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби у м.Києві провели нараду з керівниками агропродовольчих ринків різних форм власності, організаторами ярмарків та завідувачами лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках стосовно  дотримання вимог чинного законодавства в галузі безпечності харчових продуктів та ознайомили учасників з вимогами, які будуть актуальні наприкінці поточного року. 

“Акцентовано на обов'язковому отриманні експлуатаційного дозволу операторами агропродовольчих ринків та розроблення і впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів, яка базується на принципах НАССР. Іншим важливим питанням було дотримання температурних режимів, особливо при реалізації швидкопсувних продуктів”, - повідомили у Держпродспоживслужбі. 

Також у службі повідомили, що під час моніторингових візитів спеціалісти констатували відсутність на ярмарках у Києві належних засобів для підтримання та вимірювання температури, необхідної для зберігання харчових продуктів. “Це питання винесено на засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Києві”, - зазначили у головному управлінні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області проводять профілактичні рейди. Що контролюють інспектори, читайте за посиланням.


Читайте также