Підвищення тарифу на електроенергію вплине на субсидії: подробиці

Субсидії з урахуванням нового тарифу на світло споживачі отримають в липні

В Україні з 1 червня діє новий тариф на електроенергію для населення - один кіловат коштує 4,32 гривні. У Пенсійному фонді України розповіли, як зміна вартості вплине на правила перерахунку субсидій, повідомляє портал "Коментарі".

“Постановою Уряду від 21.10.1995 № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива“ передбачено, що перерахунок житлової субсидії в межах установленого строку її призначення без звернення громадян здійснюється, зокрема, у разі зміни розміру цін і тарифів на житлово-комунальні послуги”, - пояснили норми нарахування субсидії, затверджені законодавчо.

У Пенсійному фонді пояснили, тобто одержувачам уже призначених субсидій для здійснення перерахунку розмірів виплат у зв'язку зі зростанням тарифу на електроенергію звертатись для перерахунку не потрібно. 

Такий перерахунок буде проведено автоматично. 

“Оскільки зростання тарифу на електроенергію відбулося з 1 червня, сума перерахованої субсидії буде відображена у виплаті за червень, яку одержувачі отримають у наступному місяці – липні”, - уточнили у Пенсійному фонді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що анонсоване підвищення вартості електроенергії обурило громадськість. Українці почали підраховувати скільки доведеться заплатити за світло. А якщо врахувати, що підвищення тарифів позначиться на вартості товарів та послуг, то перспектива вимальовується невтішна. Другий аспект, який цікавить споживачів, а чи справді сплачені кошти підуть на ремонт пошкоджених потужностей. Яку думку мають експерти з цього приводу, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися