Суд ухвалив рішення щодо ТРЦ Gulliver у Києві

У БФК Gulliver на рішення суду заявили про захоплення бізнесу

Суд, у рамках кримінального провадження детективів Бюро економічної безпеки України, прийняв рішення про передачу в управління АРМА торговельно-офісного центру Gulliver. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ. 

Слідство встановило, що керівництво компанії, яка є власником ТРЦ Києва, ухилилось від сплати майже на 146 мільйонів гривень податків. 

За даними БЕБ, впродовж 2019-2021 років службові особи компанії уклали низку договорів з підконтрольними субпідрядними товариствами, в тому числі з ознаками “фіктивності” та “транзитності”, на отримання різноманітних послуг та придбання товарно-матеріальних цінностей тощо. 

“Фактично до первинних документів було внесено відомості про нібито проведення на території ТРЦ робіт, які насправді не здійснювалися, що дозволило безпідставно завищити розмір податкового кредиту з податку на додану вартість. Крім того, за допомогою проведення безтоварних операцій та послуг компанії вдалося ухилитися від сплати податків в особливо великих розмірах”, - пояснили у БЕБ. 

Загальна сума завданих державі збитків становить понад 145,8 мільйонів гривень. Вказані кошти легалізували через підприємства, які входять до “транзитно-конвертаційної групи”. 

“Факт ухилення від сплати податків підтверджується висновком аналітичного дослідження Державної податкової служби та судово-економічною експертизою. На підставі отриманих доказів детективи БЕБ повідомили керівника підприємства про підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах”, - зазначили у БЕБ. 

А у компанії тим часом заявили про фактичне захоплення бізнесу. “Сторона захисту багатофункціонального комплексу вважає рішення таким, що грубо порушує норми як процесуального, так і матеріального права. Ми вважаємо, що це рішення було  винесено не на підставі фактичних обставин  справи, а через ймовірний тиск на суддів. Фактично – це захоплення бізнесу за сприяння правоохоронних та силових органів”, - йдеться у заяві БФК Gulliver.

У компанії переконані, що передача активу Gulliver в управління АРМА не лише ставить під сумнів  незалежність та неупередженість судової системи країни, а й завдасть шкоди державному бюджету, адже при такому рішенні, виплати перед державними банками по кредитах будуть призупинені, це близько 40 мільйонів гривень на місяць.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що адвоката столичної компанії викрили на хабарі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися