Виїзд за кордон заборонили ще одній категорії громадян

Деяким чоловікам обмежили право на виїзд за кордон

У Державній прикордонній службі пояснили зміни порядку перетину кордону окремих категорій громадян. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію “РБК-Україна”. 

Речник ДПСУ Андрій Демченко прокоментував інформацію, яку оприлюднило посольство США в Україні. Йдеться про те, що виїзд чоловіків-українців віком від 18 до 60 років, які мають подвійне громадянство та постійно проживають за кордоном, з України заборонений.

За інформацією посольства, громадянам вказаної групи надавалась можливість в'їзду та виїзду з України, якщо вони знімали з обліку своє українське місце проживання і реєстрували американське місце проживання.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко зазначив, що інформація про "українців із подвійним громадянством, яких тепер не випускатимуть із країни", не коректна.

"Вкотре можу зазначити, що в Україні заборонено подвійне громадянство. Навіть якщо громадяни України мають паспорт іншої країни, вони в першу чергу розглядаються виключно як громадяни України й на них поширюються права та обов’язки громадян України", - підкреслив Андрій Демченко.

За його словами, такі норми діяли й раніше.

Водночас він наголосив, що не варто плутати з громадянами України, які постійно проживають за межами України і які мали у своїх документах відповідні відмітки про оформлення виїзду за кордон на постійне місце проживання та відмітки (штамп) про взяття на постійний консульський облік у закордонній дипломатичній установі України.

Він підтвердив: "Раніше такі громадяни України чоловічої статі у віці від 18 до 60 на час воєнного стану також мали можливість виїздити за межі України. Однак зі зміною норм законодавства тепер така можливість для них обмежена".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що термін бронювання військовозобов'язаних змінили.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися