Відключення світла у Києві триваліші, ніж в інших містах: причини

Чому у Києві триваліші обмеження електропостачання

У четвер, 6 червня, у Києві та області продовжать застосовувати стабілізаційні обмеження електропостачання. При цьому у Києві обмеження можуть тривати до 7 годин - саме на такий час розраховані ще у 2022-23 роках графіки відключень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДТЕК

“Київ, Київська, Одеська, Дніпропетровська та Донецька області: за вказівкою “Укренерго”, впродовж всієї доби діятимуть графіки відключень. Нагадаємо, графіки розбиті на три зони: темно-сіра зона – це час, коли світла немає. Світло-сіра зона – можливі відключення світла. Біла зона – світло є”, - зазначили у компанії. 

Щодо ситуації в Києві, то у столиці дефіцит суттєвий. Тому, за даними компанії, відключення відбуваються та у світло-сірій зоні.

“Важливо: відключення у світло-сірій зоні – це теж відключення за графіком. Якби ситуація дозволяла, в цей час будинки, які потрапляють під цю зону, були б зі світлом”, - пояснили у компанії. 

Станом на вечір 5 червня генеральний директор в YASNO Сергій Коваленко повідомив, що ситуація з генерацією залишається без змін. “З урахуванням ремонтів блоків та останніми руйнуваннями нам катастрофічно не вистачає електроенергії на наші потреби. Тому обмеження будуть. Будуть в графіках. Якщо будемо не вкладатись, то Укренерго буде вводити екстрені обмеження”, - зазначив він.

За словами Сергія Коваленка, у Києві обмежують електропостачання трохи більше, ніж по решті регіонів. “Це повʼязано в тому числі з великою кількістю критичної інфраструктури. Тобто від максимально можливого обʼєму споживання віднімається обʼєм критичної та вже залишок розподіляється між всіма споживачами. Маю надію, що ця ситуація трохи сбалансується найближчим часом”, - зазначив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що використання кондиціонерів може призвести до колапсу




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися