Кондиціонери можуть призвести до колапсу: енергетики звернулися до споживачів

Електроенергії не вистачає іноді для об'єктів критичної інфраструктури

Ситуація в українській енергомережі погіршується. Енергетики радять ощадливо використовувати електроенергію і, попри погоду, радять відмовитися від використання деяких приладів. Інакше можуть постраждати об'єкти критичної інфраструктури. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію генерального директора YASNO Сергія Коваленка. 

Він зазначив, що напередодні, 4 червня, була найскладніша ситуація за декілька останніх днів. У середу, 5 червня, знову будуть використовувати стабілізаційні графіки обмеження електропостачання.

“Якщо будемо перевищувати їх, то й і з екстреними відключеннями теж. Я розумію, що на вулиці жарко. Але історія така, що вже навіть постачання в об'єкти критичної інфраструктури під час екстрених може перериватися. Про це говорить “Укренерго”. Подумайте про це наступного разу, коли будете включати кондиціонер”, - наголосив Сергій Коваленко.

Нагадаємо, що у середу, 5 червня, в Україні діятимуть стабілізаційні обмеження електропостачання. Протягом доби світло вимикатимуть за графіками також у Києві та Київській області. 

“Стабілізаційні відключення на 5 червня. Київ, Київська, Одеська, Донецька області: за вказівкою “Укренерго”, завтра впродовж всієї доби діятимуть графіки відключень”, - повідомили у ДТЕК. При цьому, у Київській області анонсовані планові відключення у зв'язку з ремонтними роботами. Детальніше про зміни в графіках читайте за посиланням

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як новий тариф на електроенергію відобразиться на субсидії




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися