Суттєві обмеження щодо відпочинку діють у Києві

Відпочинок у Києві: на яких локаціях можна відпочивати та розводити багаття

Перший місяць літа і у столиці доволі спекотно. Попри дощі та грози, погода сприяє відпочинку, як на воді, так і на природі. Портал "Коментарі" дізнався у Київської міської державної адміністрації, де у столиці офіційно дозволили відпочивати та розводити багаття. 

На офіційний запит порталу у Департаменті захисту довкілля та адаптації до зміни клімату нагадали, що у період дії воєнного стану, який було оголошено з 05:30 24 лютого 2022 року, можуть обмежуватися Конституційні права і свободи людини та громадянина, передбачені статтями 30-34,  38, 39, 41-44, 53 Конституції України, а також вводитися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб в межах та обсязі, що необхідні для забезпечення можливості запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану. 

“Тож, керуючись законодавчими нормами, відповідно до протоколу №4 від 17.05.2023 Ради оборони міста Києва з 22 травня 2023 року не рекомендовано громадянам відвідування пляжів у м.Києві”, - йдеться у повідомленні Департаменту.

У Департаменті також пояснили, що відповідно до законодавства та Правил благоустрою міста Києва, на об'єктах благоустрою зеленого господарства спалювати суху рослинність, розпалювати багаття та порушувати інші правила протипожежної безпеки заборонено. Також, у зв'язку з дією воєнного стану та розпорядженням Київського міського голови №164 від 29.03.2022, заборонено відвідувати ліси. 

“При цьому, за інформацією КО “Київзеленбуд” відвідувати парки та сквери, що знаходяться на його балансі та утриманні комунальних підприємств з утримання зелених насаджень міста, які входять до складу, не заборонено”, - уточнили у Департаменті. 

Тож фактично, мешканцям столиці офіційно дозволено відпочивати тільки в парках та скверах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що виявили у результаті моніторингових досліджень води та піску на столичних пляжах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Володимир Зеленский

10 червня 2024, 09:56

А не пішли би ви в сад .Воєнний стан водится один раз ,після певного терміну Водится стан Війни .Все інше злочинні накази .Конституція не може буть на тимчасовій перерві !!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися