Тендер на реконструкцію Шулявського шляхопроводу відбувся непрозоро: які наслідки

Чому прокуратура вимагала визнати недійсними рішення тендерного комітету

Господарський суд  ухвалив рішення щодо порушень, виявлених при проведенні тендеру на реконструкцію Шулявського шляхопроводу.  Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури. 

Прокуратура направила позов до суду про стягнення до державного бюджету понад мільярд гривень з переможця вказаного тендеру. Господарський суд задовольнив позов.

“За матеріалами Національного антикорупційного бюро України Київською міською прокуратурою було встановлено, що товариство, яке визнано переможцем у відкритих торгах із закупівлі за кошти місцевого бюджету робіт із реконструкції транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах м. Києва порушило законодавство у сфері економічної конкуренції”, - йдеться у повідомленні.

Фахівці Антимонопольного комітету визнали, що переможець аукціону і ще одне товариство під час участі в торгах вчинили антиконкурентні узгоджені дії (діяли не самостійно, а узгоджували свої дії та не змагались між собою).

 “На виконання укладеного ще у 2018 році договору з переможцем торгів, останній отримав понад мільярд гривень із місцевого бюджету. Проте роботи з реконструкції транспортної розв’язки досі не закінчено”, - зазначили у прокуратурі.

Враховуючи вказану інформацію, прокуратура направила в суд позов в інтересах держави про визнання недійсними рішення тендерного комітету, договору генерального підряду та застосування відповідних наслідків шляхом стягнення зазначеної суми в дохід держави.

“Господарський суд міста Києва 04.06.2024 погодився з доводами прокурора та задовольнив позов у повному обсязі”, - уточнили в прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про тендер, який викликав суспільний резонанс.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися