Кондиціонери не для всіх: поки українці економлять, “Укренерго” купує кліматичну техніку (ОНОВЛЕНО)

Як пояснюють необхідність придбання кліматичної техніки

Враховуючи поточну ситуацію в електросистемі та зміну погоди енергетики не радять населенню використовувати кондиціонери, а тим часом НЕК “Укренерго” планує закупити цю кліматичну техніку. Кондиціонери планують закупити для потреб апарату управління. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідний тендер, розміщений на платформі Prozorro.

Відповідно до тендерних умов, планується закупівля наступних товарів та послуг: 

  • один комплект - кондиціонер спліт-система інверторний 80 квадратних метрів 8/9 кВт 2,1/2,3 кВт в комплекті з мережевим адаптером SC-BIKN2-E та дротовим пультом керування RC-EX3A,

  • один комплект - кондиціонер спліт-система інверторний 80 квадратних метрів 8/9 кВт 2,1/2,3 кВт в комплекті з мережевим адаптером SC-BIKN2-E,

  • два комплекти - кондиціонер спліт-система канальна середньонапірна інверторний 125 квадратних метрів 12,5/14 кВт 4,4/3,7 кВт,

  • 4 послуги установки (демонтаж, комплексний монтаж, налагодження тощо).

Варто зазначити, що строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг визначений до 30 листопада 2024 року. 

Очікувана вартість, заявлена в тендері, - 629 130 гривень, аукціон планують провести 12 червня 2024 року.

В “Укренерго” відреагували на суспільний резонанс, який викликав тендер на придбання кондиціонерів і пояснили, що “з моменту, коли компанія закликала всіх споживачів не вмикати кондиціонери, спліт-системи в наших будівлях та офісах не працюють”.

Метою закупівлі вказують необхідність забезпечити безперебійне охолодження технічних приміщень: акумуляторної кімнати та ліфтового машинного залу.

“Задля уникнення маніпуляцій, тендер буде скасований. Ми будемо ремонтувати наявні системи кондиціонування для того, щоб забезпечити роботу технічної інфраструктури компанії. Тендерна процедура відновиться тоді, коли будуть скасовані всі відключення”, - повідомили в “Укренерго”.

Нагадаємо, що в Україні з 14 травня відновили практику застосування стабілізаційних обмежень електропостачання. Станом на 4 червня спостерігався суттєвий дефіцит в електросистемі, у зв'язку з чим українцям порадили не користуватися кондиціонерами. За словами генерального директора YASNO Сергія Коваленка, навіть постачання напруги на об'єкти критичної інфраструктури під час екстрених відключень може перериватися. “Подумайте про це наступного разу, коли будете включати кондиціонер”, - зазначив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому в Києві обмеження електропостачання триваліші, ніж в інших містах.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися