Оновлені графіки відключення світла у Києві та області: що змінилося (ОНОВЛЕНО)

Енергетики пообіцяли запровадити більш справедливі графіки відключень світла

Сьогодні продовжать застосовувати стабілізаційні графіки відключень світла. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДТЕК. 

У компанії зазначили: “Місто Київ, Київська, Донецька, Одеська, Дніпропетровська область: графіки стабілізаційних відключень завтра застосовуватись з 20:00 до 22:00”. 

За даними “Укренерго”, 9 червня всі обленерго будуть застосовувати графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів з 20:00 до 22:00. 

Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, обмежуватися не буде. 

Пізніше у ДТЕК повідомили, що, згідно з оновленою інформацією від “Укренерго”, сьогодні, 9 червня, застосування графіків погодинних відключень для промислових та побутових споживачів не прогнозується.

Раніше в ДТЕК повідомляли, що графіки відключень світла змінять. Ситуація в енергосистемі трохи покращилася завдяки виходу з планового ремонту одного з атомних енергоблоків. Також почне діяти більш справедлива система розподілу обмежень по регіонах. 

“Втім, ситуація в енергосистемі після обстрілів РФ залишається вкрай важкою”, - зазначили у ДТЕК.

Приміром на 8 червня в місті Києві, Київській, Донецькій, Одеській, Дніпропетровській областях анонсували застосування графіків стабілізаційних відключень:

  • з 00:00 до 05:00,

  • з 16:00 до 24:00.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що враховуючи поточну ситуацію в електросистемі та зміну погоди енергетики не радять населенню використовувати кондиціонери, а тим часом НЕК “Укренерго” планували закупити цю кліматичну техніку.

Однак через суспільний резонанс у компанії відмовилися від проведення тендеру. Скільки планували витратити на кліматичну техніку читайте за посиланням.

Джерело: https://t.me/dtek_ua/1585


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися