На мешканців столиці подають до суду: як уникнути позовів

Як розв'язати проблему із заборгованістю за опалення та гарячу вод

Станом на 1 травня 2024 року за попередні опалювальні сезони кияни накопичили понад 6,5 мільярдів гривень боргу за опалення та гарячу воду. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідь КП “Київтеплоенерго”. 

У компідприємстві наголосили, що розрахунки населення за опалення та гаряче водопостачання є критично важливим, адже це ці кошти - основне джерело забезпечення розрахунків за спожитий природний газ. Сплачені за послуги кошти підприємство спрямовує на забезпечення критичних потреб - закупівлю матеріалів для проведення ремонтів тепломереж, палива, обслуговування теплогенеруючого обладнання, виплату заробітної плати працівникам тощо. 

Щодо стягнення боргів з населення за надані послуги, у компідприємстві розповіли наступне: “Для захисту своїх майнових інтересів та врегулювання питання боргу підприємство проводить претензійно-позовну діяльність зі стягнення заборгованості у судовому порядку”.

Уникнути судової тяганини можна, уклавши договір про реструктуризацію заборгованості.

“У такому випадку споживач рівними частинами впродовж узгодженого періоду часу виплачує борг. При цьому не сплачуються судові витрати та штрафні санкції, що можуть виникнути у результаті звернення до суду. Укласти договір реструктуризації можна у Центрі комунального сервісу”, - пояснили у компідприємстві. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві функціонує одна з найбільших у Європі систем теплопостачання. Довжина всіх теплових мереж столиці перевищує 2,7 тисячі кілометрів. У яких районах столиці планують замінити аварійні ділянки тепломереж, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

11 червня 2024, 14:56

Володимир, вихід є! І цей вихід - контракт! Бачте, як все просто? (Сарказм, зрозуміло).

Володимир Зеленский

10 червня 2024, 13:47

Киев ко ммент продажные твари

Володимир

10 червня 2024, 08:07

А якщо підприємство з липня 2023 року не виплачує зарплатню - чим розрахуватися? ДП "ЗАВОД 410 ЦИВІЛЬНОЇ АВІАЦІЇ". За те, що з/п КОЛИСЬ буде МОВА НЕ ЙДЕ...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися