Графіки відключень повертаються: коли не буде світла в Києві та області 10 червня

Графіки відключень світла мають переглянути

У понеділок, 10 червня, прогнозують стабілізаційні відключення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДТЕК.

“Увага. Графіки відключень на 10 червня. Місто Київ, Київська, Донецька, Одеська, Дніпропетровська область: графіки стабілізаційних відключень будуть застосовуватись з 16:00 до 22:00”, - повідомили в компанії. 

Зазначимо, що Кабінет міністрів України схвалив порядок, що встановлює правила застосування графіків відключення світла. Була ухвалена постанова КМУ № 600. В уряді сподіваються, що це забезпечить "справедливі графіки", а нова методика почне працювати з 24 червня.

Новий порядок має покращити механізми балансування роботи Об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України, безперебійного постачання критично важливих споживачів та застосування стабілізаційних відключень.

У Міністерстві енергетики зазначили, що це також забезпечить рівномірний розподіл доступної електроенергії для звичайних українців за умов подачі світла за графіками.

Нагадаємо, що сьогодні у Київській області діють планові графіки відключення світла. В якій громаді анонсували тривалі обмеження електропостачання, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що днями в мережі ширилася інформація про експорт української електроенергії в Румунію. В “Укренерго” пояснили ситуацію. У компанії зазначили, що експорт електроенергії не здійснюється в жодну країну та не планується. Детальніше про ситуацію з експортом та імпортом електроенергії читайте за посиланням.


Джерело: https://t.me/dtek_ua/1597


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися