Наслідки катастрофічні: що показав аудит Оболонського острова в Києві (ФОТО)

Замість вікових дерев плитка та багато туалетів: якої шкоди завдали Оболонському острову будівництвом мосту-хвилі

У Київському еколого-культурному центрі розповіли про обсяги шкоди, завданої будівництвом хвилі-мосту на Оболонський острів, повідомляє портал “Коментарі”. 

На заповідному Оболонському острові незаконно зрубали близько 200 вікових дерев та близько 1000 кущів.

Еколого-культурний центр провів екологічний аудит острова Оболонський на прохання жителів Оболоні. Спеціалісти з'ясували, що на острові, який є заповідним, та входить до регіонального ландшафтного парку "Дніпровські острови", незаконно зрубали біля 200 вікових дерев та близько 1000 кущів.  “Нам не зрозуміло, навіщо треба було рубати вікові дерева, а замість садити невеликі саджанці? Це не рівноцінна заміна. Рубали, мабуть, для відмивання грошей. Також нам незрозуміло, навіщо на маленькому острові треба було будувати близько 10 туалетів (які ще і закривають о 21:00)”, - йдеться у повідомленні центру.

Також у центрі зазначили, що раніше острів Оболонський був зеленим, а зараз став лисим. Навели приклад реконструкції іншого парку: “Поруч, у парку “Наталка”, коли робили реконструкцію, залишили всі старі дерева, а на острові чомусь їх практично всі зрубали. Як і кущі”.

Крім вікових дерев було знищено також унікальні рослини та птахів. “Збитки, завдані заповідній природі, ми оцінюємо в 1,5 мільйона гривень. Все це є грубим порушенням ст. 7  Закону “Про природно-заповідний  фонд України”. Там сказано: “На землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об’єктів”, - повідомили у центрі. Також зазначили, що готують звернення у прокуратуру. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що острів Оболонський не витримав випробування першими сильними дощами.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися