Умови надання послуги “Муніципальна няня” розширили: хто отримає компенсацію

Отримати компенсацію може більше громадян

Уряд України розширив умови надання програми відшкодування за послуги няні - “Муніципальна няня”, повідомляє портал "Коментарі".

Рішенням Кабміну, прийнятим 7 червня, було розширено категорії родин з дітьми, на яких поширюватиметься послуга “Муніципальна няня”. 

“Аналіз нових потреб громадян, викликаних повномасштабним вторгненням, показав, що послуга “муніципальна няня” стає все більш актуальною - внутрішньо переміщені особи потребують більше часу для працевлаштування та інтеграції в нових громадах, велика кількість закладів дошкільної освіти зачиняються”, - повідомили в Кабміні.

Відповідно до оновленої постанови, розширюються категорії дітей, на які поширюватиметься послуга, а саме:

  • діти до 3 років ВПО (які не мають тяжких хвороб);

  • діти до 6 років, які потребують додаткового догляду (раніше входила категорія дітей з тяжкими хворобами лише віком до 3 років);

  • діти до 6 років, у кого один з батьків є особою з інвалідністю I чи II групи (раніше - це діти віком до 3 років);

  • діти до 6 років, які проживають на територіях адміністративно-територіальних одиниць, де неможливо забезпечити функціонування закладів дошкільної освіти (наприклад території Запорізької, Донецької, Харківської, Херсонської, Сумської та Чернігівської областей).

У Кабміні також зазначили: “Орієнтовний середньомісячний розмір відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років „муніципальна няня” у 2024 році відповідно до постанови уряду № 68 складає 7 100 гривень”.

При цьому, нові умови отримання компенсації надаватимуться під час дії воєнного стану та протягом трьох місяців, після його припинення чи скасування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, хто може надавати послуги “Муніципальної няні”.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися