У Київській області виплачуватимуть компенсацію: інструкція

Як отримати компенсацію за розмінування території

Аграрії в Київській області можуть отримати компенсацію витрат на розмінування земель. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Томашівської громади.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 березня 2024 р. № 284 (зі змінами) затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення компенсації витрат за гуманітарне розмінування земель сільськогосподарського призначення. 

За інформацією Міністерства економіки України компенсацію виплачують за двома напрямами:

- порядок компенсації за вже розміновані ділянки сільськогосподарського призначення (фермер для отримання компенсації надсилає необхідні документи на електронну адресу Центру гуманітарного розмінування), інфографіка додається;

- порядок компенсації вартості послуг з розмінування сільськогосподарських ділянок (фермер подає заявку через Державний аграрний реєстр, прийом яких вже розпочато), інфографіка додається.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що уряд України розширив умови надання програми відшкодування за послуги няні - “Муніципальна няня”.

Рішенням Кабміну, прийнятим 7 червня, було розширено категорії родин з дітьми, на яких поширюватиметься послуга “Муніципальна няня”.  “Аналіз нових потреб громадян, викликаних повномасштабним вторгненням, показав, що послуга “муніципальна няня” стає все більш актуальною - внутрішньо переміщені особи потребують більше часу для працевлаштування та інтеграції в нових громадах, велика кількість закладів дошкільної освіти зачиняються”, - повідомили в Кабміні.

Хто зможе отримати компенсацію відповідно до нового розпорядження, читайте за посиланням


Читайте также