Нові обмеження введуть для військовозобов'язаних: які послуги стануть недоступними

Які послуги військовозобов'язані не зможуть отримати без військо-облікових документів

Без військово-облікових документів військовозобов'язаним відмовлятимуть у наданні деяких послуг. Міністр юстиції Денис Малюська анонсував обмеження на надання "сотень, якщо не тисяч" держпослуг. 

За словами міністра, при зверненні громадян за якоюсь послугою держава може вимагати військово-облікові документи. Військово-облікові документи вимагатимуть при наданні послуг, потрібних для "гарного життя та особистого комфорту" військовозобов'язаного.

Міністр не вказав, про які саме адмінпослуги йдеться, однак, зазначив, що можуть вимагати військовий документ при перетині кордону, оплаті штрафів чи послуг ЦНАПів тощо. При цьому він не впевнений, що всі міністерства та відомства будуть впроваджувати такі норми, однак, на його думку, обмежень ставатиме все більше. 

За словами міністра, навіть не потрібно проводити масштабні реформи, адже українське законодавство вже передбачає можливість вимагати військовий квиток.

Однак у цій практиці будуть і виключення. Для отримання певних послуг військово-обліковий документ вимагати не будуть. Йдеться про критично важливі послуги, які стосуються членів сім'ї та дітей військовозобов'язаного.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київському обласному ТЦК та СП показали, як проходять навчання мобілізованих. Чому навчання розкритикували в мережі, читайте за посиланням.

Читайте також, чому термінів, відведених для навчання, недостатньо для повноцінної участі у бойових діях. Які думки висловили експерти щодо навчань мобілізованих, можна дізнатися тут.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися