У ТЦК показали, як навчають мобілізованих (ВІДЕО)

Які уміння напрацьовують мобілізовані в ході базового загальновійськового навчання

У Київському обласному ТЦК та СП показали, як готують до захисту України мобілізованих, повідомляє портал "Коментарі".

“Стрільба по дронах, крики "поранених", обкатка танком: як мобілізованих готують до війни”. До базового загальновійськового навчання входить вогнева підготовка, бої в траншеях, тактичні заняття, такмед, психологічна підготовка тощо”, - розповіли в обласному ТЦК та СП. 

При цьому коментатори розкритикували такий підхід до навчання мобілізованих. 

“Навіщо вчити тому, що не використовується в реальній бойовій обстановці на передньому краї? Що за “совдепія”? Коли ви вже почнете вчити хлопців виключно тому, що знадобиться в реальності?”, - написав Антон Гужел.

Інший дописувач, Руслан Черниш, зазначив, що у бойових умовах потрібні інші навички. “Одна проблема, це лише 1% максимум, від того що насправді відбувається на справжньому нулю, коли *** позиції за десятки не сотні метрів і їх в 5-10 раз більше. Треба тренувати жити без води сутками, носити під обстрілами вночі 200-300 декілька кілометрів, пити воду з каремата, який в жолоб зложив, щоб по крапельці накапало в кружку, не знімати броніка та інше сутками, не спати сутками”, - зазначив він. 

Нагадаємо, що у травні нардеп від "Батьківщини" Валентин Наливайченко розповів про скорочення термінів навчань для мобілізованих. Новина викликала ажіотаж.

Портал “Коментарі” дізнався в експертів, чи вистачає зазначеного терміну навчань для повноцінної бойової підготовки. Думки експертів детальніше читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як киянин допомагав військовозобов'язаним уникнути мобілізації.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися