У Київській області відновлюють ліцей: скільки коштують роботи

На проєкт, ремонт та технічний нагляд буде витрачено понад 60 мільйонів гривень

У Київській області відновлюють ліцей в с. Мотижин, розташований в Бучанському районі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської ОВА.

У КОВА розповіли, що Мотижинський ліцей до війни відвідувало понад 100 учнів. Внаслідок влучання ворожого снаряду у березні 2022 року заклад було пошкоджено. У результаті удару в будівлі були повністю вибиті вікна та двері, пошкоджені класні кімнати, навчальні кабінети та коридори. Руйнації зазнала покрівля та зовнішні стіни. Приміщення актової зали повністю згоріло.

Відновлювати ліцей почали відразу після окупації - роботи виконували вчителі, батьки, учні та небайдужі мешканці. Допомагали також і волонтерські та благодійні організації. 

Однак будівля потребувала капітального ремонту, тож у червні 2024 року розпочалися роботи з відновлення. Відповідно до проєкту планується укріплення перекриття у вигорілих приміщеннях, ремонт пошкодженого даху, утеплення та оздоблення фасаду. Також буде повністю замінена електрика, системи опалення та вентиляції, водопостачання та водовідведення. Також відремонтують кабінети.

Журналісти порталу проаналізували тендери на ремонт ліцею.

У лютому 2023 року замовили роботи на розроблення проєктної документації по об’єкту: “Капітальний ремонт Мотижинського ліцею Макарівської селищної ради Бучанського району по вул. В. Довгича, 2-а в с. Мотижин, Київської області”. Вартість тендеру становила 625 810,53 гривні.

У 2024 році провели два тендери - один на проведення капітального ремонту Мотижинського ліцею вартістю 58 809 665,95 гривні, другий - на технічний нагляд за виконанням будівельних робіт на об’єкті, вартістю 699 580,00 гривень.

Тож, загальна вартість відновлення ліцею, станом на червень становить 60 135 056 гривень.

Відповідно до умов тендеру на капітальний ремонт, роботи мають завершити до 31 грудня 2024 року. А ось технічний нагляд триватиме до 31 грудня 2025 року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що витрати на ремонт доріг в одному з районів столиці завищили майже на мільйон гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися