Відключення світла у Києві та області: графіки на 17 червня

Ситуація з електропостачанням погіршиться

У понеділок, 17 червня, обмеження електропостачання діятимуть для більшої кількості споживачів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію НЕК “Укренерго”.

У компанії повідомили, що 17 червня всі обленерго будуть застосовувати графіки погодинних відключень з 08:00 до 00:00. 

“З 11:00 до 20:00 обмеження будуть діяти для більшої кількості споживачів, ніж в інші години”, - повідомили в “Укренерго”. При цьому пояснили такі обмеження прогнозованим зростанням споживання електроенергії на початку робочого тижня. При обмеженнях електропостачання живлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується. 

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко Також наголосив, що графіки 17 червня діятимуть з 8:00 до 00:00. “З 11:00 до 22:00, найбільш імовірно, зачіплятимуть і світло-сірі зони. Зарядіть гаджети, не сідайте в ліфти перед слотами потенційних відключень”, - написав він на своїй сторінці у Facebook. 

Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький повідомив, що найближчими тижнями ситуація з електропостачанням погіршиться. Фактично до кінця липня обмеження будуть жорсткішими. За його словами, це пов’язано з особливостями ремонту на енергоблоках атомних електростанцій. “Тому треба готуватися до того, що  десь місяць-півтора графіки будуть з нами, будуть присутніми у нашому житті. І вони можуть бути, особливо у вечірні години, в години пікового споживання, скажімо так – досить суттєвими…”, - зазначив він. 

На тривалість відключень глобально впливає три фактори: 

  • ремонти атомних електростанцій, які традиційно проводяться влітку,

  • величина імпорту,

  • вплив погоди на споживання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що уродженець Бориспільщини зі спільниками продавав неіснуючі генератори.


Читайте также