Будівлі у центрі Києва продавали за заниженою ціною: подробиці

У незаконній оборудці брали участь п'ять осіб

У Національному антикорупційному бюро розповіли про розслідування порушень, виявлених при продажу будівель у центрі Києва, повідомляє портал "Коментарі".

Підозрюваними у справі в НАБУ називають ексдиректора ДП МВС України “Інформ-Ресурси” та його заступника. Їх обвинувачують у завданні 187 мільйонів гривень збитків держпідприємству під час відчуження приміщень.

“Слідство встановило, що у серпні 2018 року директор Державного підприємства МВС України “Інформ-Ресурси” відчужив належні ДП будівлі у центрі Києва. Ці об’єкти перебували у податковій заставі та не могли бути продані до погашення податкових зобов’язань”, - йдеться у повідомленні НАБУ.

За даними бюро, посадовець значно занизив реальну вартість будівель. До того ж він використав підроблені документи та приховав від оцінювача відомості про користування підприємством земельною ділянкою, на якій розташовані будівлі. “Таким чином обвинувачений за 16 мільйонів гривень продав об’єкти, дійсна вартість яких становила понад 187 мільйонів гривень”, - уточнили в НАБУ.

В бюро зауважили, що наприкінці 2018 року директор держпідприємства та його заступник заволоділи 16 мільйонами гривень, які отримали від реалізації схеми. Використовували для легалізації підконтрольні їм юридичні особи. Про підозру очільнику ДП повідомили у листопаді 2021 року, а заступнику –– у серпні 2023 року.

У жовтні 2023 року розслідування завершили.

Дії ексдиректора ДП кваліфікували за ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 388, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 357, ч. 2 ст. 364 КК України. Дії його заступника – за ч. 5 ст. 191 КК України.

Усього у злочинній схемі брали участь п'ятеро осіб. Стосовно трьох з них судом вже винесено обвинувальні вироки.

Ексдиректор та його заступник постане перед судом - справу передано до суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині викрили розтрату понад 450 тисяч гривень.

https://nabu.gov.ua/news/prodazh-budivel-u-tcentri-kyyeva-za-beztcin-spravu-skerovano-do-sudu/


Читайте также