Елементи благоустрою на вулицях Києва встановлюватимуть по-новому: що зміниться

Які зміни передбачає впровадження проєкту удосконалення процесу розміщення елементів благоустрою в столиці

Депутати Київської міської ради взялися за розв'язання проблеми встановлення елементів благоустрою. Йдеться про тимчасові споруди, термінали, поштомати, вендингові системи та електричні зарядки. Депутати ухвалили рішення удосконалити процес розміщення вказаних елементів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської ради. 

Про погоджені зміни розповів директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов. Серед головних введень вказав наступні: 

  • проведення державних онлайн-аукціонів Прозорро.Продажі на оренду земельних ділянок для розміщення елементів благоустрою. За результатами аукціонів будуть укладені договори з орендарями строком на 5 років із можливістю її продовження. Очікується, що торги через електронні біржі збільшать доходи в бюджет міста в кілька разів. Орієнтовний дохід у 2026 році – близько одного мільярда гривень,

  • створення єдиного архетипу елементів благоустрою,

  • проведення стаціонарних джерел комунікацій до кожної споруди. Очікується, що це допоможе подолати хаотичне розміщення проводів, що висять на стовпах освітлення, та спростить умови для господарської діяльності підприємців.

За його словами, всі підприємці зможуть допрацювати відповідно до терміну, зазначеного в їхній дозвільній документації, а впровадження цього проєкту відбуватиметься протягом двох років.

Михайло Буділов зазначив, що після реалізації проєкту кількість тимчасових споруд зменшиться в кілька разів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці зносять МАФи. Скільки коштує облаштування скверів на місці знесених МАФів, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися