За допис у соцмережі колишньому працівнику міністерства загрожує до трьох років позбавлення волі

Яку інформацію опублікував на сторінці у соцмережі колишній працівник МОН

Працівник Міністерства освіти та науки розмістив у соціальній мережі Facebook публікацію, через яку його звільнили, а згодом оголосили про підозру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

У прокуратурі зазначили, що у публікації колишній працівник висміяв незалежність України. Йому інкримінують вчинення умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності (ч. 1 ст. 161 КК України).

За даними слідства, підозрюваний на власній сторінці в соціальній мережі Facebook розмістив публікацію із заголовком “Про выход Украины и прибалтийских республик из состава СССР. Лонгрид”.

У прокуратурі зазначили, що у публікації працівник зауважував, що незалежність не всім колишнім країнам СРСР пішла на користь. А незалежність України назвав “кидаловом” і розкритикував листівки, які агітували голосувати за вихід України з СРСР 1 грудня 1991 рок. Він стверджував, що люди голосували за обіцянки швидкого збагачення, а не за незалежність.

“Таким чином чоловік поширив думки, погляди та переконання, зміст яких є образливим для українського народу, принижує його національну честь та гідність на ґрунті національної належності, політичних та ідеологічних переконань”, - прокоментували дії колишнього працівника у прокуратурі.

Санкція статті, за якою оголосили підозру, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

У прокуратурі також уточнили, що працівника звільнили з Міністерства освіти та науки за результатами дисциплінарного провадження, розпочатого одразу після публікації, яка спричинила скандал.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчительку однієї зі столичних шкіл підозрюють у колабораційній діяльності.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися