Київ у трійці лідерів з реєстрації електрокарів: які автівки користуються найбільшим попитом

Найбільшим попитом серед усіх електрокарів в українців користується TESLA

За 5 місяців 2024 року в Україну ввезли рекордну кількість електрокарів - 20,8 тисячі автомобілів. За аналогічний період минулого року цей показник становив 9 736 електрокарів. Збільшився попит електрокари -  у 2,1 раза за рік.Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію платформи Опендатабот. 

Лідером серед регіонів з ввезення електрокарів стала Львівська область — 13,5%, на другому місці за кількість зареєстрованих електрокарів Київ (13,1%) замикає трійку лідерів Одеська область (9,3%).


Найбільшим попитом серед усіх електрокарів в українців користується TESLA — зареєстровано 4 742 автомобілів. На другому місці — VOLKSWAGEN: 3 194 електроавто, на третьому місці NISSAN — 3 034 електрокари.


Нагадаємо, що комунальне некомерційне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Освітня агенція міста Києва" оголосило тендер на придбання легкових автомобілів. На автомобілі планують витратити 6 200 000 гривень. Яким вимогам повинні відповідати автомобілі, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нові автомобілі планує закупити управління поліції охорони у Києві. Мають намір закупити повнопривідні легкові автомобілі спеціалізованого призначення.

Автомобілі повинні бути нові, 2023 або 2024 років виготовлення, у зібраному і справному стані, без механічних пошкоджень і слідів корозії. Висунули й інші вимоги до автомобілів. Скільки коштів планують витратити на придбання автомобілів, читайте за посиланням.


Читайте также