Київ у трійці лідерів з реєстрації електрокарів: які автівки користуються найбільшим попитом

Найбільшим попитом серед усіх електрокарів в українців користується TESLA

За 5 місяців 2024 року в Україну ввезли рекордну кількість електрокарів - 20,8 тисячі автомобілів. За аналогічний період минулого року цей показник становив 9 736 електрокарів. Збільшився попит електрокари -  у 2,1 раза за рік.Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію платформи Опендатабот. 

Лідером серед регіонів з ввезення електрокарів стала Львівська область — 13,5%, на другому місці за кількість зареєстрованих електрокарів Київ (13,1%) замикає трійку лідерів Одеська область (9,3%).

picture

Найбільшим попитом серед усіх електрокарів в українців користується TESLA — зареєстровано 4 742 автомобілів. На другому місці — VOLKSWAGEN: 3 194 електроавто, на третьому місці NISSAN — 3 034 електрокари.

picture

Нагадаємо, що комунальне некомерційне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Освітня агенція міста Києва" оголосило тендер на придбання легкових автомобілів. На автомобілі планують витратити 6 200 000 гривень. Яким вимогам повинні відповідати автомобілі, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нові автомобілі планує закупити управління поліції охорони у Києві. Мають намір закупити повнопривідні легкові автомобілі спеціалізованого призначення.

Автомобілі повинні бути нові, 2023 або 2024 років виготовлення, у зібраному і справному стані, без механічних пошкоджень і слідів корозії. Висунули й інші вимоги до автомобілів. Скільки коштів планують витратити на придбання автомобілів, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися