Столичним комунальникам не вистачає землі: планують закупити ґрунт

Скільки витратять на придбання ґрунтосуміші

Комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Подільського району м. Києва оголосило тендер на закупівлю ґрунтосуміші. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідний тендер, розміщений на платформі Prozorro.

Відповідно до тендерної документації до ґрунтосуміші КП ставить наступні вимоги: 

  • Ґрунтосуміш повинна бути екологічно чиста, однорідна, пухка, мати зернисту або грудково-зернисту структуру та вологість, призначена для озеленення та благоустрою територій (для підготовки верхнього шару газонів, схилів, влаштування квітників, під посадку дерев і кущів в міських умовах). 

  • В складі ґрунтосуміші – різні види торфу, окультурений ґрунт, компости, рештки рослинного походження. Не допускається наявність крупних механічних включень: каміння, відходів будівельних матеріалів, деревини, коренів рослин тощо.

  • На ґрунтосуміш повинні бути проведені дослідження, агрохімічні аналізи, що підтверджують його придатність для використання в озелененні. Вміст поживних речовин повинен відповідати вимогам наведеним в таблиці.

Усього комунальне підприємство планує закупити 2900 метрів кубічних ґрунтосуміші.

Очікувана вартість 2 472 250 гривень.

Тендер оприлюднено 20 червня 2024 року. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій 28 червня 2024 року. На 1 липня заплановано початок аукціону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 17 червня комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Подільського району м. Києва оголошувало тендер на закупівлю суміші газонних трав. Тоді очікувана вартість закупівлі була 800 000 грн. Відповідно до тендерної документації передбачено придбання: 4680 кілограмів суміші насіння газонних трав універсальної та 350 кілограмів суміші насіння газонних трав тіньової.

Читайте также